top of page
 • Marie-Michelle Boende i Nerja

La Noche en Blanco Nerja

Uppdaterat: 28 maj

En kulturfestival för alla

Varje år firas La Noche en Blanco - "Den vita natten" i flera städer i Spanien, en dag fylld med kultur, konst och musik som erbjuds kostnadsfritt till alla besökare. Evenemanget, som har sina rötter i Jean Blaises vision från Frankrike, samlar människor för att fira kultur genom att öppna upp museer, konstgallerier och offentliga utrymmen för en mängd olika aktiviteter. I dag finns detta i över 120 städer världen över.La Noche en Blanco Nerja 2024


Historik

Rötter i Frankrike

Nerja började fira "Noche en Blanco" för flera år sedan, inspirerad av den ursprungliga idén om att främja kultur och konst genom kostnadsfria evenemang.


Vem är Jean Blaise?

Jean Blaise, född 1951 i Alger, är en fransk kulturledare och konstnärlig regissör, känd för att ha skapat flera banbrytande kulturella evenemang. Han växte upp i Paris förorter efter att hans familj flyttade från Algeriet. Blaise började sin karriär som chef för flera kulturcenter i Frankrike, inklusive i Bordeaux och Seine-et-Marne. På 1980-talet grundade han Centre de recherche pour le développement culturel i Nantes, en institution som fokuserade på kulturutveckling.


Hans mest kända skapelse är kanske "Nuit Blanche" i Paris, som lanserades 2002.


Nerja firar sin årliga "Noche en Blanco" 2024 den 25 maj

Varje år har sitt unika tema och 2024 års upplaga fokuserar på den historiska och kulturella betydelsen av Ermita de Nuestra Señora de Las Angustias.


Huvudpunkter för 2024

Denna tolfte upplaga av "Noche en Blanco" har ett varierat program som börjar kl. 11:00 och avslutas vid midnatt. Här är några av de höjdpunkter som besökarna kan se fram emot:


Sala mercado (på Plaza de La Ermita på Calle San Miguel, precis vid huvudtaxistationen)

 • Kl. 11:00 öppnas evenemanget med en konsert av Coral Alminares.

 • Besökarna kan också njuta av fotoutställningar, en filmprojektion av Francisco Capilla samt bilder från Fotoclub Nerja (från när det var ett virtuellt firande år 2020)


Ermita de Nuestra Señora de las Angustias ("minikyrkan" på Plaza Ermita)

 • Den lilla minikyrkan kommer att vara öppen hela dagen från kl. 11:00 till 21:00.

 • Kl. 12:00 hålls en guidad tur av Paco Capilla (tolk ska finnas på plats).


 • Från kl. 11:00 startar en fototävling på Instagram som drivs av "Fotoclub Nerja", följt av en konsttävling för barn kl 11 samt olika uppträdanden av Amapola y Perdigón (11:30), Susana Rico (12:30) och Pablo Romón 13:30.


 • Museet erbjuder fri entré hela dagen från kl. 10:00 till 21:30.

 • Guidade turer ges kl. 12:00 och 20:30.

 • 19:30 visas en film av restaureringen av Ermita de las Angustias som tog plats 1852.


 • Kl. 18:00 uppträder LAUCAMM kvintett med klassisk musik, följt av uppläsning av poesi ackompanjerat med musik kl. 19:00.


 • Kl. 21:30 avslutas kvällen med en konsert av Rondalla Sierra Almijara.


Har du bilder från evenemanget? Tagga oss gärna #boendeinerja så kan vi dela vidare!12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarai


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page