top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Resa från Málaga flygplats till Nerja

Guide på svenska för resan mellan Malaga flygplats och Nerja

Nedan listar vi alternativ för din resa och inkluderar exempel på priser samt länkar till bokningssidor och tidtabeller. Hoppas detta underlättar för dig som ska resa från Malaga flygplats till Nerja.


Hyrbil

Resa från Malaga flygplats till Nerja med hyrbil, ex. för dig som vill ha bil under hela din vistelse i Nerja

Hyra en bil direkt på Málagas flygplats är ett alternativ för dig som vill ha en bil under hela din vistelse i Nerja. Bäst är att hyra i förväg, googla tex: "hyra bil Malaga flygplats" så kommer det upp alternativ. Välj det alternativ som passar din plånbok bäst. Altenativt kan ni använda jämförelsesiter som autoeurope.se eller rentalcars.com.


Några bolag som vi eller vänner till oss använt oss av och som vi kan rekommendera är:


Bolag som vi tycker skall undvikas (vi känner personer som blivit rejält lurade på pengar av dessa):


Resan tar ungefär 45 min - 1 timme, beroende på trafik.


Taxi

Resa från Malaga flygplats till Nerja med taxi, ex. för dig som vill komma fram snabbt och smidigt

För de som föredrar en mer personlig service, kan en taxi eller en privat transfer vara ett bra alternativ. En taxi, exempelvis Nerja Taxi, från flygplatsen till Nerja kostar cirka 75 euro. Förbokning via deras webb rekommenderas för att undvika högre priser.


Resan tar ungefär 45 min -1 timme, beroende på trafik.


Bolag vi brukar använda:


Både Uber och Bolt har börjat köra i Málaga området inklusive Nerja. Ni kan alltid kolla in deras appar för uppdaterade priser.


Buss – Kostnadseffektivt

Resa från Malaga flygplats till Nerja med buss, ex. för dig som vill ha ett budgetalternativ

Alsa erbjuder direktbussar från flygplatsen till Nerja, de går dock inte så ofta. Kolla gärna i förväg vilka dagar och tider som gäller. Det är väldigt prisvärt (kostar runt 6 euro enkel väg).


Resan tar ca 1h 45 min beroende på hur många stopp bussen gör på vägen.


Ett annat alternativ är att ta en lokalbuss till Malaga buss-station och sedan byta till en buss som går till Nerja. Bussar går hela tiden mellan flygplatsen och Malaga buss-station, och de går flera gånger om dagen mellan Malaga och Nerja. För aktuella tidtabeller och biljettbokning, besök Alsa


Ett tips är att ladda ner Alsa's app till mobilen för snabb åtkomst och bokning.


Tåg till Malaga stad följt av buss till Nerja

Resa från Malaga flygplats till Nerja med tåg och buss, ex. för dig som känner dig ganska trygg att resa kommunalt i Malaga

Om du föredrar att resa via tåg, kan du ta pendeltåget från flygplatsen till Málaga stad. Tåget går precis utanför flygplatsens entré (gå ut och över vägen), betala enkelt med kreditkortet i spärren. Tåget tar dig till centrala Malaga där det är enkelt att gå en liten bit och byta till en buss mot Nerja från buss-stationen i Malaga. Tågen avgår regelbundet och bussarna likaså.


OBS, kolla aktuella tidtabeller för exakta tider


Resan tar ca 1,5 - 2 h, beroende på vilken tid du åker och hur tåg/buss passar.


Samåkningsmöjligheter via Facebookgrupp

Resa från Malaga flygplats till Nerja tillsammans med andra - snabbt, smidigt och billigt

För de som är intresserade av samåkning finns Facebookgruppen "Samåkning / CarPooling Nerja / Torrox <> AGP Malaga" där man kan hitta andra resenärer och dela på kostnaderna. Billigare än att betala hela taxiresan själv och ett socialt sätt att resa.


OBS

Oavsett transportmetod är det klokt att planera din resa i förväg, särskilt under högsäsong när efterfrågan kan vara hög. Glöm inte att även kontrollera uppdateringar och eventuella ändringar i tidtabeller.Flygplansvinge i himlen med vita moln och solen i horisonten75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page