top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Sabor a Malaga i Nerja

Uppdaterat: 23 maj

I början av maj på Europabalkongen i Nerja


Upplev Sabor a Malaga (ung. Smaker från Malaga). I början av maj förvandlas det charmiga Balcón de Europa i Nerja till en livlig festivalplats för "Sabor a Malaga". Detta årliga evenemang lockar besökare med en mångfald av smaker och upplevelser.Bild från utställningen sabor a malaga i Nerja på Europabalongen
Bild: Ayuntamiento de Nerja: www.nerja.es


Vad är Sabor a Malaga?

Sabor a Málaga är ett initiativ startat 2011 av Málagas provinsregering tillsammans med över 400 företag inom jordbruks- och livsmedelsindustrin. Märket representerar en samling av högkvalitativa produkter från Málaga och har som syfte att främja dessa både lokalt och internationellt. Sabor a Málaga strävar efter att samla alla dessa produkter under en gemensam bild för att göra dem lättigenkännliga för konsumenter.


De produkter som omfattas inkluderar olivolja, getost, vin och sprit, samt ett brett sortiment av frukter, grönsaker, kött, fisk och charkuterier. Särskilt under högtider som Semana Santa (påsk) och jul blir regionens sötsaker och bakverk framträdande.


Genom att lyfta fram kvaliteten och unikheten hos dessa varor, syftar Sabor a Málaga även till att öka försäljningen och stärka Málagas agroalimentära sektor. Detta bidrar i sin tur till att stimulera den lokala ekonomin och skapa jobb inom lantbruks- och livsmedelssektorn. Märket är öppet för producenter, butiker, restauranger och hotell som vill dra nytta av de fördelar som associeringen med Sabor a Málaga medför. Läs mer (på spanska).


Program Sabor a Malaga 2025 Nerja

Här lägger vi ut program så snart det publiceras för Sabor a Malaga 2025 i Nerja.


Program Sabor a Malaga 2024 Nerja: 3-5 maj 2024

På svenska


Sabor a Malaga Nerja - FREDAG

12:00 Invigning

12:15 Cocktailtid, Malaga-mojito. Användning och förberedelser av Malaga spritbutik.

13:15 Hårda ostar, tradition och visdom. Workshopprovning av den mest traditionella raden av Malaga-ostar.

14:00 Malaga viner, oändlig variation av smaker och aromer. Presentation och provning av lokala viner.

15:00 Dags att njuta av lokala produkter. Lunchpaus med det bästa lokala köket.

18:30 Abel och hans team har en matlagningsshow på Paco El Churretero Restaurant.

19:00 Nerjas körer och danser

22.00 Slut för dagen


Sabor a Malaga Nerja - LÖRDAG

12:00 Pata Negra och Kanema, gastronomiskt signum. Sergio Paloma visar upp sina skills.

13:00 Gastronomisk användning av Salchichón Málaga av AGA. Olika preparat och användningsområden för denna mycket populära salchichón.

14:00 Idag är det korv. Presentation och provsmakning av lokala köttkorvar.

15:00 Dags att njuta av lokala produkter. Lunchpaus med det bästa lokala köket.

18:00 Traditionellt bröd, tips och tricks för att göra det. Verkstad för levande brödtillverkning.

19:00 På gitarr, Pablo Alcázar. Musikframträdande.

22:00 Slut för dagen


Sabor a Malaga Nerja - SÖNDAG

12:00 Fran Jiménez med två händer, Pacomari Brasserie och Restaurang.

13:00 Malaga EVOOs, provsmakning och presentation.

14:00 Mjukostar, ostens nya era. Workshop och provsmakning av mjukostar, senast. skapelser och smaker.

15:00 Dags att njuta av lokala produkter. Lunchpaus med det bästa lokala köket.

18:00 Bakverk och godis, det mest aptitretande mellanmålet. Workshop om traditionella bakverk och andra Malaga sötsaker.

19:00 Guldbrosch med María Oliva. Musikaliskt framträdande.

21:00 Slut för Sabor a Malaga 2024 i Nerja

Plats Sabor a Malaga 2024 Nerja: Europabalkongen

Sabor a Málaga 2024 i Nerja kommer att hållas på Balcón de Europa i Nerja. Under evenemanget kan besökare utforska smaker från lokala producenter som erbjuder allt från charkuterier, ostar och oljor till viner och marmelader.


Ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om lokala produkter och njuta av regionens kulturella och kulinariska erbjudanden. Det brukar också vara musik, uppträdanden och mysig stämning. Kom och upplev äkta smaker och traditioner vid "Sabor a Málaga" på Balcón de Europa i maj 2024.


Sammanfaller oftast med Las Cruces de Mayo 3 maj


Den 3 maj är en speciell dag i Andalusien och Spanien i allmänhet då de firar korsets dag, eller korsens dag. Dagen förknippas oftast med städerna Cordoba eller Granada, men det är en tradition som finns i hela Spanien.


Själva dagen går under en mängd olika namn, Las Cruces de Mayo (majkorsen), Dia de la Cruz (korsets dag) och Fiesta de las Cruces (korsfesten).


Dagen består av uppvisning av två till tre meter höga dekorerade kors. Grupper av alla slag samlas inklusive religiösa brödraskap och sociala grupper såväl som individer eller grannskapsföreningar som dekorerar ett kors så gott de kan, ofta med eventuella donationer eller intäkter som går till välgörenhet eller finansiering av framtida religiösa processioner i staden eller staden.


Själva korsen är vanligtvis dekorerade med blommor och antar ofta teman, ett nautiskt tema som är ganska typiskt i Nerja med tanke på stadens fiskeindustriarv. Förutom blommor kommer displayerna att bestå av alla möjliga föremål, växter, siden och mattor, i princip allt går, så länge det bidrar till displayen på något slags symboliskt sätt.


I Nerja är Balcon de Europa alltid den plats där ett av korsen visas upp (som anordnas av rådhuset) och det finns vanligtvis en annan på Calle Pintada.378 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page