top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Taxi, buss eller hyrbil till och i Nerja?

Uppdaterat: 21 apr.

Resan mellan Malaga och Nerja är en vältrampad väg för många resenärer som anländer till Costa del Sol. Oavsett om du är en förväntansfull turist på väg mot soliga Nerja eller en lokalinvånare som rör sig mellan städerna, finns det flera transportalternativ som säkerställer en smidig resa.

Från Malaga till Nerja – Dina Alternativ


Buss och tåg till och från Nerja

En av de mest populära och kostnadseffektiva metoderna för att resa från Malaga till Nerja är med buss. Det är ett billigt alternativ men ibland lite tidskrävande. Det finns även ett tåg som går precis utanför flygplatsen som tar dig in till Malaga stad (där du sedan kan ta bussen till Nerja). Att populärt bussbolag som också har en relativt bra bokningssida är Alsa.


Buss från Malaga flygplats till Nerja - det billigaste alternativet

Flygbussen mellan Malaga flygplats och Nerja erbjuder en direkt och bekväm tjänst från plats A till plats B, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för de som anländer med flyg. Doc kgår flygbussen endast en gång om dagen åt vardera håll. Du kan se aktuella tider och boka biljett på Alsas hemsida (engelska).


Buss till Malaga stad och sen till Nerja - billigt

Ett annat billigt alternativ är att ta en buss till Malaga stad och busstationen (de går frekvent) och sedan ta en buss till Nerja därifrån. Det ger dig möjlighet att ta bussen flera gånger per dygn och det kostar under hundralappen. Du kan se aktuella tider och boka biljett på Alsas hemsida (engelska).


Tåg till Malaga stad och sen buss till Nerja - billigt

Ett liknande alternativ är att ta pendeltåget (de går frekvent) till Malaga stad för att sedan byta till buss till Nerja. Tågstationen ligger precis utanför utgången på Malaga flygplats och du kan betala med kredit- /betalkort direkt i spärren. När du kommer till Malaga stad så är det en kort promenad till busstationen där du sedan kan ta en buss till Nerja. Du kan se aktuella tider och boka biljett på Alsas hemsida (engelska).


Taxi och Taxibus - lite dyrare

För de som föredrar en mer personlig resa, finns taxitjänster och taxibussar tillgängliga. Nerja Taxis går att förboka och det är smidigt om du vill resa ensam eller upp till så många som får plats i taxin. Det finns också delade taxi-tjänster som kan vara ett mer budgetvänligt alternativ till en privat taxi, utan att kompromissa för mycket med bekvämligheten. Denna tjänst är idealisk för små grupper eller familjer som reser tillsammans. Om du reser med en turistbyrå så hör med dem om de erbjuder taxi eller transfer till och från flygplatsen.

taxi buss

Att åka taxi mellan flygplatsen och Nerja brukar kosta under 80 euro om du förbeställer (vilket vi rekommenderar). Att beställa exempelvis uber i Spanien är ett dyrare alternativ och beställer du exempelvis sent på kvällen så kan priset vara det dubbla jämfört med att förbeställa en taxi online.


Hyrbil - bil för hela perioden

Att hyra en bil ger dig flexibiliteten att utforska Costa del Sol i din egen takt. Hyrbilstationer finns både i Malaga och Nerja, och erbjuder en rad olika fordon för att passa dina behov. Att köra från Malaga till Nerja är enkelt och ger dig möjligheten att njuta av den vackra spanska kustlinjen längs vägen. Tips på hyrbilsfirma i Nerja som även kan lämna/hämta bilen på Malaga flygplats:


Att tänka på när du reser i Nerja


När du planerar din resa från Malaga till Nerja är det viktigt att överväga tidtabeller, kostnader och det antal resenärer i ditt sällskap för att hitta det alternativ som bäst passar dina behov. Oavsett om du föredrar det ekonomiska värdet av en bussresa, bekvämligheten av en privat transfer, eller friheten att utforska med en hyrbil, så hoppas vi att du får en underbar vistelse i Nerja!


Att resa i Nerja utan bil

Det går utmärkt att åka buss eller ta en taxi i Nerja om du väljer att inte ha bil under ditt besök. Man kan ringa till exempelvis Nerja Taxis för att boka en bil alternativt så brukar det alltid stå taxibilar utanför Plaza Tutti Frutti.


Lokalbussen i Nerja

Lokalbussen som heter Bus urbano går året runt enligt tidtabell, det kan vara bra att ta med sig några euro i kontanter om man ska ta bussen. Man betalar då man går p


Lokal buss i Nerja linje 1


Lokal buss i Nerja linje 3

Busstationen i Nerja tar dig till omkringliggande städer

Om du vill utforska Frigiliana, Maro, Malaga eller andra omkringliggande städer, byar och platser så går det utmärkt att ta bussen från Nerjas centrala busstation. Biljetter kan köpas online på exempelvis Alsa eller i busskuren, eller på bussen.


Nerja - Frigiliana / Nerja - Maro / Nerja grottorna

Bussen mellan Nerja och kringliggande platser går hela dagarna, busstabellen ändras lite då och då beroende på säsong bland annat, men denna sida brukar vara uppdaterad Andalucia.com. En enkel biljett kostar drygt 1 euro och man betalar kontant.


För den som vill åka på sightseeing så kan man ta ett litet turisttåg nere från Plaza Cangrejos, den går upp till Nerjagrottorna, varje heltimme mellan 10-15 under högsäsong.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page