top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Vilket bostadsområde i Nerja är bäst?

Läs om olika bostadsområden i Nerja: en guide för bostadsköpare eller semesterfirare


Nerja är en unik stad på costa del sol

Trots sin genuina charm har Nerja inte fått samma turistprägel som många andra kuststäder på Costa del Sol. Att staden byggdes precis vid havet, vid en tid då man ofta valde att bygga längre upp i bergen, beror på flera faktorer. En av de viktigaste orsakerna var det naturliga skyddet som staden hade mot pirater och andra fiender som härjade till sjöss. Balcón de Europa erbjöd en utmärkt utkikspunkt, vilket gjorde det möjligt att tidigt upptäcka potentiella hot och försvara staden effektivt. Dessutom har området kring Nerja extremt bördiga marker, tack vare stadens unika mikroklimat. Kombinationen av geografiska faktorer, närheten till Medelhavet, skyddande berg och rik växtlighet skapar ett särskilt klimat som skiljer sig markant från det omgivande regionala klimatet.


Bostadsområden i Nerja

Vilket bostadsområde du än väljer i Nerja så är det aldrig längre än en promenad eller en cykeltur att ta sig till centrum. Att välja rätt bostadsområde i Nerja beror mycket på dina personliga preferenser och livsstil. Oavsett om du letar efter närhet till stranden, ett livligt stadscentrum eller en lugn oas, har Nerja något att erbjuda för alla.


I denna post delar jag några tankar om några populära bostadsområden i Nerja, jag hoppas detta hjälper dig att ge en tydligare bild.


Centro histórico - Nerja centrum - Gamla stan i Nerja

I Nerja centrum finns den uppenbara fördelen att du har nära till allt med gångavstånd till restauranger, butiker, och kulturella sevärdheter som Balcón de Europa. Området är känt för sina trånga gator och traditionella andalusiska hus med vita fasader och blomsterprydda balkonger. Här finner du en livlig atmosfär året runt med många evenemang och aktiviteter. Burrianastranden är 1.5 km bort så det går utmärkt att promenera.


Burriana

Burriana är känt för sin fantastiska strand, Playa Burriana, som erbjuder många vattensporter och strandrestauranger. Området har många nybyggda bostäder och moderna faciliteter. Med sin strandnära läge och många bekvämligheter är det ett populärt val för familjer. Många bostadsområden ligger runtomkring Burriana och de ligger ofta i backen så det är nedförsbacke till stranden och kanske mer utmanande att komma hem då man ska gå uppför. Det ligger ca 1.5 km från Nerja centrum så det går utmärkt att gå in till Nerja centrum.
Chimenea

Chimenea ligger nära den populära Burriana Beach, vilket gör det enkelt att njuta av sol och bad. Området är känt för sin lugna och exklusiva atmosfär, med många nybyggda bostäder och moderna faciliteter. Många bostäder i Chimenea erbjuder fantastisk utsikt över havet och bergen.


Capistrano Village, San Juan de Capistrano och Capistrano Oasis

Capistrano Village, San Juan de Capistrano och Capistrano Oasis är ett pittoreska bostadsområden, med vackra trädgårdar, flera stora och små gemensamma poolområden och vitkalkade hus. Områdena är kända för sin lugna och fridfulla atmosfär, perfekt för de som söker en avkopplande livsstil. Områdena är också kända för att vara välskötta och grönskande, med fruktträd och blommor. Det är en bit att gå till stranden och till centrum, särskilt från San Juan och Capistrano Village, så det kan underlätta att ha bil, eller ta bussen till centrum och till stranden. Capistrano Oasis ligger närmre Burrianastranden än de andra områdena. Se en enkel skiss i bilderna nedan.


Områdena erbjuder en lugn och avslappnad livsstil, perfekt för dem som vill undkomma stadens brus. Många bostäder här har fantastisk utsikt över Nerja och Medelhavet.

Torrecilla

Torrecilla ligger nära stranden Playa Torrecilla, vilket gör det attraktivt för strandälskare, men det ligger även nära stadens centrum, vilket gör att området erbjuder det bästa av två världar. Här finns många restauranger, barer och butiker i närheten, vilket gör det lätt att njuta av stadens utbud. Det är bara några minuters gångväg till Europabalkongen och Nerja centrum.Punta Lara

Punta Lara erbjuder en vacker naturskön miljö med utsikt över havet och bergen. Området har en exklusiv och avskild känsla, med många lyxiga villor och bostäder. Perfekt för de som söker lugn och avskildhet. Punta Lara ligger en bit från stadens centrum och kan kräva bil eller cykel för att enkelt ta sig runt, det går även bussar. Det finns färre restauranger och butiker i närheten jämfört med mer centrala områden. Att promenera till stranden, Playa Playaso tar inte lång tid då det ligger nedanför Punta Lara på andra sidan vägen. Playa Playaso är inte turisttät på samma sätt som Burrianastranden, det är många spanjorer som väljer att sätta upp sitt strandtält här på sommaren. I Punta Lara finner du också den populära restaurangen i hotell Avalon.

Los Almijara

Los Almijara är ett populärt bostadsområde med en blandning av lägenheter och radhus, känt för sina vackra trädgårdar och gemensamma pooler. Området är lugnt och idealiskt för familjer som söker en trygg och barnvänlig miljö. Det finns flera butiker och restauranger i närheten, och du kan enkelt ta en långpromenad eller cykeltur till stadskärnan. Den populära marknaden i Nerja tar plats på parkeringen som ligger i Los Almijara. Att gå till Burriana är lätt eftersom det är nedförsbacke hela vägen, men att gå hem kan vara lite mer av en utmaning, särskilt om det är varmt, då kan man ta bussen.Parador

Parador ligger mycket centralt och nära både Burrianastranden och stadens centrum, vilket gör det enkelt att ta sig runt till fots. Området är rikt på kulturella sevärdheter och har nära till Nerjas historiska platser och trädgårdar. Här finns ett brett utbud av restauranger, barer och butiker, vilket ger en livlig och dynamisk atmosfär. På grund av sitt centrala läge kan Parador vara ganska livligt, särskilt under turistsäsongen, vilket kan påverka de som söker en lugnare. Priserna på bostäder i Parador kan vara högre jämfört med andra områden i Nerja, på grund av dess attraktiva läge. Gatan calle Carabeo ligger i området Parador, om du skulle ha möjlighet att köpa en bostad där så finns några med fantastisk utsikt över medelhavet.
Kontakta oss gärna för mer information eller tips om bostadsområden att skriva om i Nerja!62 visningar0 kommentarer

Comentários


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page