top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Zoo, djurräddningscenter, 2 timmar från Nerja

Vi har under den senaste tiden tipsat två barnfamiljer och djurälskare om vårt favoritzoo som ligger 2 timmars bilresa från Nerja.

Zoo de Castellar Djurräddningscentret


Zoo de Castellar är beläget i den pittoreska byn Castellar de la Frontera och är inte ett typiskt zoo som du är van vid, utan det är ett djurräddningscenter som har öppnat sina dörrar för allmänheten. Det ger besökare en chans att möta och lära känna djur som har räddats från svåra förhållanden.


Ett hem för räddade djur på Zoo nära Nerja


Zoo de Castellar grundades 1998 och började som en fristad för djur som konfiskerats från illegal handel. År 2002 öppnade centret för besökare med syftet att utbilda allmänheten om vikten av djurskydd och bevarande. Här hittar du en mängd olika djurarter, från stora katter som lejon och tigrar till färgglada fåglar och reptiler.


En av de unika aspekterna av Zoo de Castellar är möjligheten att komma nära och personligt med många av djuren. Besökare kan delta i guidade turer där de får möjlighet att mata och interagera med vissa djur under övervakning av personalen. Detta skapar en oförglömlig upplevelse och stärker förståelsen för varje djurs individuella behov och historia.


Utbildning och medvetenhet


Centret lägger stor vikt vid utbildning. Genom olika program och workshops får besökare, särskilt barn och skolgrupper, lära sig om vikten av djurskydd, bevarandearbete och de problem som den illegala djurhandeln medför. Zoo de Castellar strävar efter att inte bara rädda djur utan också att sprida medvetenhet om hur vi alla kan bidra till att skydda vår planets fantastiska djurliv.


Planera ditt besök till Zoo de Castellar


Zoo de Castellar är öppet året runt och erbjuder en familjevänlig miljö med faciliteter som picknickområden och en liten souvenirbutik. Besökare rekommenderas att kolla centrets officiella hemsida för aktuella öppettider och evenemang.


Castillo de Castellar i Castellar de la Frontera

När vi besökte Zoo de Castellar för fösta gången så bodde vi även över på Castillo de Castellar, det är fantastisk utsikt och barnen tyckte det var spännande att bo i ett medeltida slott/fästning. Den är belägen i den charmiga byn Castellar de la Frontera och är från 1200-talet.


Castillo de Castellar ligger inbäddat i Alcornocales naturpark, omgivet av vacker natur och traditionella vitkalkade hus. Det är en enormt fin utsikt därifrån!

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page