top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Parkering i Nerja


Bil röd parkerat

Parkering i Nerja – olika alternativ

I Nerja finns flera parkeringsalternativ tillgängliga, både gratis och betalda. Gatuparkering är gratis, men det kan vara svårt att hitta en plats under sommarmånaderna. Det finns också flera betalparkeringar i och omkring stadens centrum, som till exempel den kommunala underjordiska parkeringen nära Balcón de Europa och den stora uteparkeringen i centrum, "Los Huertos de Carabeo".


Blå markering i gatan, vad betyder det?

Till skillnad från andra städer i Spanien har Nerja ingen "blå zon" där man behöver betala för att parkera på gatan. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att hitta parkeringsmätare eller biljettautomater i dessa områden. Om du hittar en parkering på gatan (där det är lagligt att stå) så behöver du inte betala.


Gul markering i gatan, vad betyder det?

Vid gul markering i gatan är det parkering förbjuden. Det är också, precis som hemma i Sverige, förbjudet att parkera där skyltar indikerar detta, som vid stoppförbud eller parkeringsförbud.Betalparkeringar i Nerja

För de som föredrar säkerheten med betalparkering finns ett par stora parkeringar

Parkeringsplatser vid stormarknader i Nerja

Vid Lidl och nyöppnade Aldi är parkeringen gratis. Andra stormarknader som Carrefour och Mercadona erbjuder parkering där den första timmen är gratis om du handlar - glöm inte att säga till i kassan att du har parkerat. Dessa parkeringar kan också vara ett bra alternativ om du planerar att göra ett kort besök i närheten för att turista lite.


Parkering vid högtider i Nerja

Under lokala festivaler och högtider kan det vara svårare att hitta parkering, och ibland införs tillfälliga betalparkeringar för att hantera det ökade antalet besökare. Under sommaren finns kommunala parkeringar inne i city där man får betala en liten slant (ex 1 euro) till parkeringsvakten. Ovanför Burriana på sommaren kan det stå parkeringsvakter som tar några euro för att du ska få parkera.


Parkering vid attraktioner såsom Nerjagrottorna

När du besöker Nerjagrottorna finns det parkeringsplatser precis utanför. Om du använder Nerja-turisttåget (se längst ner i länkat inlägg) behöver du inte oroa dig för parkering eftersom tåget tar dig direkt till och från grottorna.


Extra tips: Kontrollera alltid!

Det är alltid bäst att dubbelkolla lokala skyltar för specifika parkeringsregler. Regeländringar kan ske som påverkar var och när du kan parkera, särskilt under speciella evenemang/högtider eller turistsäsonger. Det finns exempelvis några parkeringar vid Torecillastranden som är förbjudna att parkera på när det är säsong för häst och vagn-färder för turister. Detta står tydligt på skyltar.


Bra att veta om du får böter i Nerja

Parkeringsböter kan vara en kostsam historia i Nerja, vi har själva fått p-böter på 200 Euro. Om du får parkeringsböter i Nerja så är det en bra idé att betala den snabbt eftersom du då får 50% rabatt på beloppet om du betalar den inom en viss tid (som står på boten eller på webbsidan den hänvisar till). Boten går oftast bra att betala online enligt instruktioner på boten/webbsidan. För att fysiskt betala din böter så kan du gå till polisstationen i Nerja.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page